10:00 & 14:00 KNATTEBIO: SUPERKOMPISARNA 

Sing-a-long för hela familjen!

Med sång och musik får vi hänga med in i en livlig och lekfull värld där allt inte är riktigt som det brukar vara. Superkrafter kan se ut på många olika sätt!

 Häng med!

Se trailern här!

Under visningen dämpas belysningen men släcks inte helt. Mellan och efter knattefilmerna finns tid för pyssel och dekoration av pepparkashus!

Är du en skolklass? Maila alvin@royaleskilstuna.se för bokning.

KNATTEBIO: BARA KNYT, ALFONS!

Tidlösa Alfons Åberg!

Alfons är 5 år, och han är jättebra på att knyta. Nu behöver inte pappa jämt och ständigt böja sig ner och knyta Alfons ishockeyrör eller skor. Slut med trassel och knutar, eller….?

Under visningen dämpas belysningen men släcks inte helt. Mellan och efter knattefilmerna finns tid för pyssel och dekoration av pepparkashus!

Är du en skolklass? Maila alvin@royaleskilstuna.se för bokning.

18:30 UNGDOMSFILMER

Ett exklusivt kortfilmspaket kurerat för unga i åldrarna 13-16 år.

Filmerna är gjorda av stjärnskott på den svenska kortfilmshimlen och tar upp frågor om identitet, tillhörighet, vänskap, familj och kärlek.

20:00 KORTFILMER

Den 21 december äger årets kortaste dag rum. Då ser vi såklart till att visa film i kortformat för stora som små på stora duken i Royalbiografen!

På kvällen visar vi ett urval av de bästa kortfilmerna med efterföljande samtal tillsammans med några lokala filmskapare.

Gratis inträde gäller under hela dagen.

Kortfilmsdagen arrangeras av Royal i samarbete med Folkets Bio och med stöd av Svenska Filminstitutet och Film i Sörmland.

LOKAL KORTFILM: "DIVA VS DUVA"

LOKAL KORTFILM: "RUSH"

19:30 MINGEL!

Efter ungdomsfilmerna men innan kortfilmerna på kvällen drar igång blir det mingel i Royals foajé tillsammans med Film i Sörmland!

KARAOKE

Efter kortfilmsvisningen går de som vill vidare till indie-karaoken på Hyttan som arrangeras av En Kulturklubb!

KULTURHUSET ROYAL

Vi är Eskilstunas idéella kulturhus!

Sedan 2012 har föreningen verkat för spridandet av kultur i Eskilstuna och våra lokaler ligger i Nyfors på Järntorget 2.

Priset för att hyra våra lokaler varierar beroende på olika faktorer som ex. om ni som hyr är en privatperson eller organisation, om det är sluten eller offentlig verksamhet, om ni tar inträde eller ej, osv.

Se vanliga frågor och svar här!