royalbiografen

"HOW TO HAVE SEX"

THRILLER, VIDGADE VYER

Söndag 10/12 kl 16:00 - inställd
Söndag 17 december kl 19:00

Tara, Skye och Em, tre brittiska tonåringar reser till Kreta för en semester av festande med sprit, klubbar och killar. Inbakat i paketpriset kommer baksmälla och ångest, men inga hinder ska komma emellan trion och deras livs bästa sommar. 

Fika ingår i biljettpriset!

"NÖTKNÄPPAREN"

LIVE PÅ BIO, BALETT

Tisdag 19 december kl 19:15
Direktsänd från Paris

Upplev Tjajkovskijs Nötknäpparen med koreografi av Rudolf Nurejev. Direktsänds 19 december från Opera Bastille i Paris. En julafton får unga Clara en livlös marionett, en nötknäppare. Med den i famnen somnar hon och drömmer om en fantasivärld där både leksaker och rädslor väcks till liv.

KORTFILMSDAGEN

FAMILJ, BARN, FRI ENTRÉ

Tisdag 21 december, hela dagen

Under dagen blir det filmer för de minsta och julpyssel - på kvällen blir det ungdomsfilm, mingel och kortfilmspaket. Dagen avslutas med karaoke för medlemmar i föreningen!

Fri Entré och det bjuds på julfika
Förbokning krävs.

Arrangeras i samarbete med Svenska Filminstitutet, Folkets Bio och Film i Sörmland <3

"MAMMA MU OCH KRÅKAN"

FAMILJ, BARN, JULLOVSBIO

Tisdag 29 december kl 13:00

Svensk animerad film om Mamma Mu som träffar Kråkan för första gången, baserad på barnbok-serien.

Fri Entré och det bjuds på popcorn med dryck.
Endast förbokade biljetter.

"ELEMENTÄRT"

FAMILJ, BARN, JULLOVSBIO

Fredag 5 januari kl 13:00

Den eldfängda tjejen Brinnie och avslappnade ”ta-dagen-som-den kommer”-killen Vadar upptäcker att de faktiskt har massor gemensamt.

Fri Entré och det bjuds på popcorn med dryck.
Endast förbokade biljetter.

"BARBIE"

FAMILJ, BARN, JULLOVSBIO

Fredag 5 januari kl 16:00

Komedi musikalen som tog biovärlden med storm, se den rosa filmen om Brabie igen!

Fri Entré och det bjuds på popcorn med dryck.
Endast förbokade biljetter.

"NABBUCO"

LIVE PÅ BIO, OPERA

Lördag 6 januari kl 19:00
Direktsänd från New York

Det antika Babylon kommer till liv i en klassisk Met-produktion i ny uppsättning. Verdis mästerverk Nabucco med ukrainska Liudmyla Monastyrska livesänds i Sverige den 6 januari.

"MONSTER"

DRAMA, THRILLER

Söndag 7 januari kl 16:00
Söndag 21 januari kl 19:00

Kore-eda Hirokazu ("Shoplifters" och "Min vackra stjärna") serverar en finstämd men kraftfull historia om kärlek, plikt, sociala konflikter och hemligheter.

"PRICSILLA"

DRAMA, KVINNLIG REGI

Söndag 7 januari kl 19:00

När tonåringen Priscilla Beaulieu träffar Elvis Presley, blir mannen som redan är en meteorisk rock-and-roll-superstjärna någon helt oväntad i privata stunder: en spännande förälskelse, en allierad i ensamhet, en sårbar bästa vän.
Regi av Sofia Coppola.

"MELANCHOLIA"

LIVE PÅ BIO, OPERA
LARS VON TRIER

Söndag 14 januari kl 15:00
Inspelad från Kungliga Operan!

Lars Von Triers film som opera på en biograf nära dig! Med Anne Sofie von Otter och Rihab Chaieb, inspelad på Kungliga Operans scen.

"ANTICHRIST"

THRILLER, LARS VON TRIER

Söndag 14 januari kl 19:00

Ett sörjande par som förlorat sitt barn drar sig undan till Eden, sin avlägsna stuga i skogen. Maken, som är terapeut, hoppas kunna läka sin frus brustna hjärta och laga deras trasiga äktenskap, genom att konfrontera henne med det hon fruktar mest. Till en början tycks det går bra, men efter hand börjar otäcka saker att ske.

"ETT HJÄRTA ÄR ALLTID RÖTT" - BIOPREMIÄR

DOKUMENTÄR, IMPERIETS

Fredag 19 januari kl 19:00

Detta är berättelsen om det svenska rockbandet Imperiets väg till Svensktoppen och de stora arenorna. Det är också historien om Sverige i en era då landet hade en avgörande plats på den världspolitiska arenan, och samhällsengagemang hos artister var en självklarhet...

"THE ETERNAL MEMORY"

dokumentär, oscars 2024,
KVINNLIG REGI

Söndag 21 januari kl 16:00
Söndag 28 januari kl 19:00

Augusto och Paulina har varit tillsammans i 25 år. För åtta år sedan fick han diagnosen Alzheimers sjukdom. Båda fruktar den dagen han inte längre känner igen henne.

"CARMEN"

LIVE PÅ BIO, OPERA

Lördag 27 januari kl 19:00
Direktsänd från New York

Berättelsen om den kärlekssökande Carmen som skapar besatthet och avundsjuka vart hon än går har blivit ett ikoniskt kvinnoporträtt på världens operascener. Aigul Akhmetshina intar huvudrollen som den oemotståndliga förförerskan. 

"LÄRARRUMMET"

dRAMA, oscars 2024

Söndag 28 januari kl 16:00

Carla är en ambitiös ung lärare vars elev på fördomsfulla grunder anklagas för stöld. Hon har dock andra misstankar och bestämmer sig för att göra en egen utredning. Det blir ett ödesdigert beslut som vänder elever, föräldrar och lärare emot henne. 

"GOOD"

LIVE PÅ BIO, TEATER

Söndag 11 februari kl 15:00
Inspelad från London

David Tennant (Doctor Who) gör en mycket efterlängtad återkomst till West End i en blixtrande omarbetning av en av Storbritanniens mest kraftfulla och politiska pjäser.

"ÖDETS MAKT"

LIVE PÅ BIO, opera

Lördag 9 mars kl 18:00
Direktsänd från New York

Norska operastjärnan Lise Davidsen gör sin rolldebut som Leonora i Verdis gripande tragedi Ödets makt. Visas för första gången live på bio från Met i New York den 9 mars.

"ROMEO & JULIA"

LIVE PÅ BIO, opera

Lördag 23 mars kl 18:00
Direktsänd från New York

Gounods opera Romeo och Julia i nyuppsättning av Bartlett Sher livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer i Sverige den 23 mars. Missa inte Nadine Sierra och Benjamin Bernheim i titelrollerna.

"DON QUIXOTE"

LIVE PÅ BIO, BALETT

Tisdag 2 april kl 19:15
Direktsänd från Paris

Upplev Rudolf Nurejevs färgglada balettversion av Don Quixote, live på bio från Parisbaletten. 2 april visas den på stor duk i Sverige med en av världens bästa dansensemble.

"MADAMA BUTTERFLY"

LIVE PÅ BIO, opera

Lördag 11 maj kl 19:00
Direktsänd från New York

Berättelsen om den olyckliga kärleken är en av världens mest kända operor och den tidlösa musiken. I sin Met-debut tar Asmik Grigorian sig an den krävande rollen som den godtrogna geishan i hjärtat av Puccinis tragedi.