royalbiografen

"BACK TO BLACK"

DRAMA, BIOGRAFI, USA

Lördag 13 april kl 16:00

Spelfilmen om Amy Winehouses tidiga liv och vägen till berömmelse, samt skapandet av hennes banbrytande album Back to Black. 

"FILMEN OM
KAL P DAL"

DOKUMENTÄR

Tisdag 16 april kl 17:00

Kal P Dal var en av Skånes mest älskade artister och känd för sin oemotståndliga charm och energi. Dokumentären belyser hans inspirerande musikaliska resa, från debutalbumet "Till Mossan" - en revolutionerande skiva med rock n´roll på skånska, till att bli ett av Sveriges största band på 70-talet.

"SOM VI HAR ÄLSKAT"

DOKUMENTÄR, MUSIK

Tisdag 16 april kl 19:00

Som vi har älskat möter vi personen bakom Sara Parkmans starka scenpersona, när ett nytt album börjar ta form med utgångspunkt i ett ämne som Sara länge undvikt - kärlek.

"CIVIL WAR"

ACTION, THRILLER

Tisdag 16 april kl 19:00

Kirsten Dunst spelar en journalist som tillsammans med några kollegor försöker ta sig genom landet under ett snabbt eskalerande inbördeskrig, som har hela nationen i sitt grepp.

Från regissören av "Ex Machina" och "Annihilation".

"SMOKE SAUNA SISTERHOOD"

FINSKA, DOKUMENTÄR

Fredag 26 april kl 16:00

Vi följer en grupp kvinnor som bastar året om. I bastun delar de systerligt med sig av sina erfarenheter och historier om moderskap, relationer och oönskade dick pics. Det är starka känslor, skratt och gråt.

"CHALLENGERS"

DRAMA

Fredag 26 april kl 18:00

Luca Guadagnino ("Call Me By Your Name") nya film. Tashi Duncan (Zendaya), ett före detta underbarn i tennis som nu är tennistränare. Hennes strategi för sin mans upprättelse tar en oväntad vändning när deras förflutna och nutid kolliderar måste Tashi fråga sig själv, vad kommer det att kosta att vinna?

"HATCHET FOR THE HONEYMOON"

SKRÄCK, KLASSIKER

Fredag 26 april kl 20:45

John bor i en herrgård utanför Paris, där han driver ett brudklänningsskrädderi han ärvt av sin mamma. Men hans bortgångna mor lämnade även något väldigt mycket mer skrämmande efter sig.
Klassiker från 1970 av Mario Bava.

"HYPNOSEN"

KOMEDI, DRAMA

Lördag 27 april kl 14:00

Tänk om du plötsligt en dag inte har några sociala filter. Hypnosen är en skamlös komedi om att ”vara sig själv”, anpassning och vad det innebär för de som står oss närmast.

"STOP MAKING SENSE"

MUSIK, KONSERT, DOKUMENTÄR

Lördag 27 april kl 16:00

För 40 år sen var rockpionjärerna Talking Heads det hetaste bandet i New York, och därmed även hos musikkonnässörer världen över. 1983 filmade regissören Jonathan Demme deras konserter till vad som skulle komma att bli filmen på allas läppar.

"LEAVING JESUS"
+ BESÖK

DOKUMENTÄR

Lördag 27 april kl 18:30

I Leaving Jesus samlas en grupp före detta religiösa fundamentalister i ett hus i San Francisco för att ta itu med vad de har gått igenom, både som aktiva fundamentalister men också som avhoppare från en församling som gav dem mening i livet.

"JAKT"

DRAMA, THRILLER

Lördag 4 maj kl 15:30
Onsdag 15 maj kl 19:00

Vad händer när en grupp människor kliver över gränsen till det otänkbara?

Det som började som en weekend med grabbarna utvecklas snart till en hänsynslös lek på liv och död.

"STAR WARS: PHANTOM MENACE"

KLASSIKER (1999)

Lördag 4 maj kl 18:00

"THE HOLY MOUNTAIN"

KLASSIKER (1973)

Torsdag 9 maj kl 18:00

En Kristus-liknande man vandrar genom ett antal bisarra scenarier fyllda av religiös och politisk symbolik. Han möter till slut en alkemist som introducerar honom för sex mäktiga personer. Tillsammans ger sig alla åtta, och alkemistens assistent, ut på en resa för att hitta det heliga berget.

"MADAME BUTTERFLY"

LIVE PÅ BIO, opera

Lördag 11 maj kl 19:00
Direktsänd från New York

Berättelsen om den olyckliga kärleken är en av världens mest kända operor och den tidlösa musiken. I sin Met-debut tar Asmik Grigorian sig an den krävande rollen som den godtrogna geishan i hjärtat av Puccinis tragedi. 

"DEN SISTA RESAN"

DOKUMENTÄR, ROAD-TRIP

Inget datum

TV-profilerna Filip och Fredrik tar med sig Lars (Filips far) på en resan genom Frankrike.  I hemlighet iscensätter de några av livets härligaste ögonblick i hopp om att tända Lars livsgnista igen.

Tipsa oss om titlar!

Du vet väl att du kan önska och tipsa oss om material du vill se på bioduken? Gäller allt från film & serier till opera & teater eller sport & spel - vi kan visa det mesta.
Namn E-post Titel på ditt önskemål Rättigheter Länk till info
Är ni flera som önskar titel?
Ja
Nej
Om ni är fler, föreslå gärna ett datum när det passar att se föreställningen Meddelande Skicka in